Alvászavar Álmatlanság gyógyítása 1

Az alvászavar és az álmok

Az álmodás jelentősége

A REM fázis a kb. 90 perces alvásciklusok végén jelentkező gyors szemmozgással járó – rapid eye movement – és arról elnevezett álmodós alvásszakasz.

Jelenlegi tudásunk szerint ez az alvásszakasz, vagyis az álmok, az alvás pszichés funkcióját szolgálják: az érzelemfeldolgozásban és az információfeldolgozásban van bizonyítottan szerepe. Az álmodás tehát döntően hozzájárul a hangulat, a terhelhetőség, a döntés, a kitartás, a motiváció, az emlékezet, a gondolkodás, a tanulás színvonalához.

Rögtön egy jó tanács: ha eleget alszunk, kb. feleannyi időt elég ráfordítanunk a tanulásra!!!

Álmodni csak az éjszaka második felében, hajnaltájt álmodunk, mert előbb a szervezet a mélyalvás igényét teljesiti, azaz a biológiai feltöltődésről gondoskodik, csak ezután jöhet a mentális feldolgozás. Ezért, aki nem alszik eleget, az sose lesz mentális topon!

Ön vajon álmodik mindennap?

Alvászavar Álmatlanság gyógyítása 2

Rémálmok

Sokan panaszkodnak rémálmokra és bizony gyakran előfordul a visszatérő rémálom is.

A rémálmoknak különböző fajtái vannak, de mindegyikre igaz, hogy kezelést igényelnek, mert pszichés diszfunkció áll a hátterében. Ebben a mai bonyolult világban, ahol mindenhonnan zúdulnak ránk a feszültséggel teli ingerek, nem csoda, hogy időnként besokallunk, de nem szabad megvárni, hogy elhatalmasodjék a probléma, okosabb időben pszichológus segítségét kérni. Magyarországon ez még nem annyira elterjedt mint pl. az USA-ban, sokan még mindig kettyósnak gondolják azt aki pszichológushoz jár, pedig valószínűbb, hogy csak egy finomlelkű, érzékeny ember…

Álomfejtés

Mit üzennek az álmok?

Mint irtóm fentebb, álmainkban az életünkkel foglalkozunk: az érzelmeinkkel és a ránk zúduló információk feldolgozásával.

Az álmainkban szimbolikus úton, egész élettapasztalatunkat – nemcsak a fogalmi gondolkodásunkat – felhasználva dolgozzuk fel a minket ért eseményeket. Nem véletlen, hogy nagyon sok alkotó ember egy őt régóta foglalkoztató problémára álmában talált végül megoldást….

Ha megismerkedünk az álomfejtés tudományával, okosan tudjuk hasznositani az álmunk által szimbolikus, képi-metafórikus formában sugallmazott ötleteket! Ha értő módon odafigyelünk az álmainkra, akkor a legjobb tanácsadónkat ismerjük fel benne!!!

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!

Call Now Button