Konzultáció alvászavar esetén

Mi történik a konzultációkon?

Mi történik az első kétórás ülésen? / 2×50 perc/

Ezen az első ülésen nagyon alaposan kikérdezzük a pácienst az alvásával kapcsolatban. Oknyomozás történik, hogy vajon mik azok az előzmények, amik az alvásproblémához vezettek. Az alvás egy nagyon bonyolult, soktényezős biológiai folyamat, mely számtalan ponton sérülhet. Az orvostudomány 120 féle alvászavart ismer, mindegyiknek több egyéni verziója lehet. Ha gyógyszer nélküli, személyreszabott megoldást keresünk, akkor tudni kell, hogy “az ördög a részletekben alszik” – a részletekre vagyunk kíváncsiak! Ez  alapján tudjuk megtervezni a kezelés menetét, amely mindenkinél más és más. A pácienstől kapott információk alapján tehát megbeszéljük vele az ok-okozati összefüggéseket – azaz, hogy mi vezetett alvászavarához – és felvázoljuk a kezelési tervet.
Elmagyarázzuk neki, hogy ahhoz, hogy az alvás természetes biológiai folyamatát ne zavarja meg, miyen szokásain kell változtatni és mit miért és hogyan kell tennie  ahhoz, hogy az élet természetes rendje szerint Ő is újra jól tudjon aludni. Ezenkívül megtanítjuk az alvásnapló vezetésére, amely számunkra, alvásszakértők számára,  a kliens alvással kapcsolatos ritmikus biológiai működéseivel kapcsolatos nélkülözhetetlen információkat biztosít. Valamint megtörténik az első imaginációs interaktiv terápiás kezelés is, ami segít az elalváskapukon való gyors, gondtalan átjutásban.

Mi történik a további 3-4 egyórás ülésen? /50 perc/

Az alvásnapló adatai alapján megtervezzük a páciens számára legoptimálisabb alvási programot. Ezt világosan elmagyarázzuk neki, majd minden részletében alaposan végigbeszéljük, a felmerülő problémákkal együtt. Tanítjuk tovább az imaginációs technikát.Az  első interjú során felszínre került alvásproblémákhoz vezető okokkal  szembeni hasznos megküzdő technikákat tanítunk. Ilyen pl. a szinte kivétel nélkül mindenkit érintő stresszkezelés, amire saját magunk által kidolgozott pszichobiológiai módszerünk van , amely hatékonysága miatt egyre inkább az érdeklődés középpontjába került.

+36 70 365 7272

Jelentkezzen a konzultációra, hogy kipihenten ébredjen!

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!

Call Now Button