Miért lettem alvásterapeuta?

Hermánné Fogarassy ÉvaJómagam eredendően is elég rossz alvó voltam, de miután legkisebb gyermekem megszületett és rá pár napra kiderült, hogy édesapám halálos beteg, elszabadult körülöttem a káosz.

Jött a rutin megoldás: altató.

De egy csecsemő édesanyja nem szedhet altatót! A szoptatás miatt az majdnem olyan, mintha a babát mérgezném vele!

Más megoldást kellett találnom! Álmatlan éjszakáimon az interneten bolyongva elolvastam mindent, ami az alvás fiziológiájával, az alvászavarok kezelésével kapcsolatban hozzáférhető volt a modern orvostudomány és pszichológia szakirodalmából. Rá kellett jönnöm, hogy valóban nincs alternatív megoldás: aki nem tud aludni és már nagyon „kivan”: szedjen altatót. Persze, nem egészséges, könnyű hozzászokni, leszokni annál nehezebb, az idegrendszert roncsolja – hosszú távon pszichoaktív szerekkel élni a létező legrosszabb megoldás. Ekkor érlelődött meg bennem a gondolat, hogy ki kéne találni valamit, egy komplex programot, egy biztos stratégiát, ami megtanulható, ami tanítható, ami mutat egy utat, amin végig lehet menni és a végén a nyugodt, biztos, pihentető alvás vár.

Akkor álomnak tűnt, ma már mindennapi élményem nekem is és mindazoknak akiknek megtanítottam:

Ma is jól aludtam! Egészen hihetetlen, zsinórban 3 ilyen jó éjszaka, nem tudom mikor volt ilyen már utoljára. Tegnap, mikor lefeküdtem – tudom hülyeség – de szinte “féltem”, hogy vajon ma éjjel is olyan jól fogok-e tudni aludni, mint az előző kettőben… Most egy alváskapuval előbb mehettem ágyba, már olyan fél 11 fele. Fél 3 felé kimentem mosdóra, és utána 8-ig egyhuzamban aludtam. Annyira jó… vekkerre keltem, de előtte már felébredtem kicsit és emlékeztem rá, hogy előtte mit álmodtam.

32 éves nő

A. alvásproblémájában ez a terápia nagyon sokat segített, kibogozni és orvosolni tudta az okokat. A titkát még nem fejtettem meg, hogy hogyan tudott ilyen eredményesen hatni A-ra, de gondolom ebben van az igazi tudomány a megfelelő információk mellett. Mindenesetre nagyon örülök, sőt örülünk neki, őszintén köszönjük a segítségét mindketten a férjemmel – sőt gondolom valahol mélyen A. is hálás – hogy Önnek-e vagy úgy általában a segítségnek, nem tudom

A. szülei, A. egy 17 éves tanuló

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!

Call Now Button