Alvásterápia menete

avagy, hogyan tanítom  meg aludni

Az alvásterápia kb. 6 hétig tart, minden héten egyszer találkozunk. Az első alkalom 2 órás, ekkor végigkérdezek mindent, ami az alvás szempontjából fontos lehet, és egyúttal megbeszéljük azt is, hogy mi mindenen kell változtatni. A további alkalmak már 1-1,5 órásak.
Minden kliensemnek felhívom a figyelmét arra, hogy az alvászavar mögött mindig több ok kell legyen. Az alvásterapeuta, mint egy detektív , kinyomozza, hogy a kliens esetében mi minden vezetett odáig, hogy alvási életműködése zavart szenvedett. Ez történik az első 2 órás konzultáción, valamint ekkor alakítunk ki egy személyre szabott chronbio-pszichológiai programot, ami hosszútávon a jó alvás garanciája lesz.

Ha szükséges, elalvást segítő technikákat is tanítok.

Sok esetben az alvászavar mögött krónikus szorongás áll, ilyenkor szorongás ill stresszkezelő technikákat is tanítok.

A konzultációk alatt több teszt segíti a gyorsabb haladást.

A pszichés alvászavar általában gyógyszer nélkül, csak természetes módszerrel gyógyitható. Amennyiben súlyos az alvászavar, elképzelhető, hogy gyógyszeres kezelést is javaslok. De a klienseknek tudni kell, hogy az alvászavar CSAK gyógyszerrel NEM gyógyítható: a pszichoedukáció, azaz az alvás chronobio-pszichológiai rendszerének megismerése és alkalmazása nélkül hosszútávú alvásjavulás elképzelhetetlen. Amennyiben az alvászavar hátterében pszichés probléma fellelhető, akkor pszichoterápiára is szükség van.

A gyógyszeres kezelésben társam dr. Dömötör Eszter pszichiáter.

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!