Alvászavar Álmatlanság gyógyítása 1

Alvásterápia

Alvásterápia menete

avagy, hogyan tanítom  meg aludni

Az alvásterápia átlagosan 6 hétig tart, minden héten egyszer találkozunk. Az első alkalom 75 perces, ekkor végig kérdezünk mindent, ami az alvás szempontjából fontos lehet, és egyúttal megbeszéljük azt is, hogy mi mindenen kell változtatni. A további alkalmak már 50 percesek.
Minden kliensemnek felhívom a figyelmét arra, hogy az alvászavar mögött mindig több oknak kell lennie. Az alvásterapeuta, mint egy detektív, kinyomozza, hogy a kliens esetében mi minden vezetett odáig, hogy alvási életműködése zavart szenvedett. Ez történik az első 75 perces konzultáción, valamint ekkor alakítunk ki egy személyre szabott chronobio-pszichológiai programot, ami hosszútávon a jó alvás garanciája lesz.

Ha szükséges, elalvást segítő technikákat is tanítok.

Sok esetben az alvászavar mögött krónikus szorongás áll, ilyenkor szorongás ill stresszkezelő technikákat is tanítok.

A konzultációk alatt több teszt segíti a gyorsabb haladást.

A pszichés alvászavar általában gyógyszer nélkül, csak természetes módszerrel gyógyitható. Amennyiben súlyos az alvászavar, elképzelhető, hogy gyógyszeres kezelést is javaslok. De a klienseknek tudni kell, hogy az alvászavar CSAK gyógyszerrel NEM gyógyítható: a pszichoedukáció, azaz az alvás chronobio-pszichológiai rendszerének megismerése és alkalmazása nélkül hosszútávú alvásjavulás elképzelhetetlen. Amennyiben az alvászavar hátterében pszichés probléma fellelhető, akkor pszichoterápiára is szükség van.

A gyógyszeres kezelésben társam dr. Dömötör Eszter pszichiáter.

Alvásterápia

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!

Call Now Button