Éjszakai evésszindróma

Éjszakai evésszindrómaAz éjszakai evésszindróma az egyik legmostohább alvásbetegség, mert nem elég, hogy nem tud aludni a beteg, még hízik is…
Bármilyen hihetetlen is, az ilyen betegségben szenvedők sokszor nem is tudnak arról, hogy éjszaka felkeltek és rávetették magukat a hűtőre. Elsősorban szénhidrátot esznek, és mivel az éjszakánként többször is előfordulhat, gyorsan meghíznak. Amennyiben nem keresnek, vagy nem találnak szakszerű segítséget, idővel kialakulnak az alvászavar következményei mellett az elhízás következményeként fellépő betegségek is: metabolikus szindróma, cukorbetegség, magas vérnyomás stb.

Ez a betegség tulajdonképpen az alvajárás egy speciális esete. A probléma hátterében jellemzően jól körvonalazható pszichés probléma áll. Nem segít rajtuk, amikor családtagjaiktól, barátaiktól megkapják, hogy: nem igaz, hogy nincs annyi akaraterőd, hogy megálld, hogy ne zabálj éjszaka! …. Nem győzőm hangsúlyozni, hogy ezek a betegek NEM tehetnek róla, hogy éjszaka felkelnek és mértéktelenül esznek – egyszerűen nincsenek tudatában, mit tesznek, tudatuktól, akaratuktól teljesen függetlenül teszik.

Ha valaki magára vagy családtagjára, barátjára ismer, kérjen mielőbb segítséget. Ez a betegség gyógyítható, de kezelés nélkül nagyon komoly gondokat fog okozni.

Szeretne újra normálisan aludni? Lépjen velem kapcsolatba!

Az éjszakai evésszindróma egy olyan zavar, amelyben az érintett személy éjszaka nagy mennyiségű ételt fogyaszt. Ez a zavar az alvászavarral és az étkezési zavarral is összefüggésbe hozható.

Az éjszakai evésszindróma tünetei közé tartozik az éjszakai étvágy, az állandó éhségérzet, az éjszakai evési rohamok és a túlevés érzése. Az érintett személyek gyakran ébrednek fel, hogy enni tudjanak, és nehézséget tapasztalnak az alvásban, ami tovább súlyosbítja a zavart.

Az éjszakai evésszindróma hátterében sok különböző tényező állhat, beleértve az érzelmi stresszt, a szorongást és a depressziót. Az éjszakai evésszindróma kockázati tényezői közé tartozik a rendszertelen étkezési szokások, az inzulinrezisztencia és az elhízás.

Az éjszakai evésszindróma kezelése általában magában foglalja az életmódbeli változtatásokat, az étkezési szokások és az alvási szokások módosítását, a szorongáskezelést és az antidepresszánsok vagy az alvási segédeszközök használatát. Fontos, hogy az érintettek konzultáljanak az orvosukkal, hogy megfelelő kezelést kaphassanak.

Az éjszakai evésszindróma nagy hatással lehet az érintett személyek életminőségére és általános egészségére. Ha észleli, hogy éjszakai evésszindrómája van, fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül és keressen segítséget a kezeléshez.

Call Now Button